Aranygaluska
Aranygaluska
Az aranygaluska egy magyar eredetű desszert, a kelt tésztából készült gombócokat, tűzálló tálba kell tenni szorosan egymás mellé, vajjal megkenni és cukrozott dióval megszórni, és sütőben, víz fölött megsütni.
Ma egy cukor- és sütésmentes változatot készítettem el nektek, a diót elhagytam, de egy kanál szteviával vagy eritrittel elkevert dióval akár meg is szórhatjátok a desszertet, de dió nélkül is nagyon finom, meleg és laktató desszert.
Ma egy cukor- és sütésmentes változatot készítettem el nektek, a diót elhagytam, de egy kanál szteviával vagy eritrittel elkevert dióval akár meg is szórhatjátok a desszertet, de dió nélkül is nagyon finom, meleg és laktató desszert.
Hozzávalók
- 1db Diamond Family natúr croissant
- 1 zacskó Diamond Family vanília flan
- 1 db vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés
Szeleteljük fel a natúr croissant és tegyük egy mélytányérba. A vanília flan port keverjük össze 200 ml hideg vízzel, amíg a por teljesen fel nem oldódik. Tegyük egy kisebb lábasba és melegítsük a tűzhelyen folytonos kavargatás mellett, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. Ha besűrűsödött, öntsük rá a felkockázott croissantra.
Tipp: Használhatunk hozzá Diamond Family Csokoládés croissant is vagy a vanília flant helyettesíthetjük csokoládé flannal, így elkészíthetjük az aranygaluska csokis változatát is.
Szeleteljük fel a natúr croissant és tegyük egy mélytányérba. A vanília flan port keverjük össze 200 ml hideg vízzel, amíg a por teljesen fel nem oldódik. Tegyük egy kisebb lábasba és melegítsük a tűzhelyen folytonos kavargatás mellett, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. Ha besűrűsödött, öntsük rá a felkockázott croissantra.
Tipp: Használhatunk hozzá Diamond Family Csokoládés croissant is vagy a vanília flant helyettesíthetjük csokoládé flannal, így elkészíthetjük az aranygaluska csokis változatát is.
Tápanyagtartalom | 1 adag Diamond Family Vanília Flan | 1 db Diamond Family Croissant | 1 adag |
Energia | 86,7Kcal | 162Kcal | 248,7Kcal |
Szénhidrát | 3,2g | 4g | 7,2g |
Fehérje | 17,9g | 15g | 32,9g |
Zsír | 0,2g | 10g | 10,2g |