Aranygaluska

Aranygaluska

Az aranygaluska egy magyar eredetű desszert, a kelt tésztából készült gombócokat, tűzálló tálba kell tenni szorosan egymás mellé, vajjal megkenni és cukrozott dióval megszórni, és sütőben, víz fölött megsütni.
Ma egy cukor- és sütésmentes változatot készítettem el nektek, a diót elhagytam, de egy kanál szteviával vagy eritrittel elkevert dióval akár meg is szórhatjátok a desszertet, de dió nélkül is nagyon finom, meleg és laktató desszert.

Hozzávalók

  • 1db Diamond Family natúr croissant
  • 1 zacskó Diamond Family vanília flan
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés
 
Szeleteljük fel a natúr croissant és tegyük egy mélytányérba. A vanília flan port keverjük össze 200 ml hideg vízzel, amíg a por teljesen fel nem oldódik. Tegyük egy kisebb lábasba és melegítsük a tűzhelyen folytonos kavargatás mellett, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. Ha besűrűsödött, öntsük rá a felkockázott croissantra.
 
Tipp: Használhatunk hozzá Diamond Family Csokoládés croissant is vagy a vanília flant helyettesíthetjük csokoládé flannal, így elkészíthetjük az aranygaluska csokis változatát is.
 
Tápanyagtartalom 1 adag Diamond Family Vanília Flan 1 db Diamond Family Croissant 1 adag
Energia 86,7Kcal 162Kcal 248,7Kcal
Szénhidrát 3,2g 4g 7,2g
Fehérje 17,9g 15g 32,9g
Zsír 0,2g 10g 10,2g

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Cheddar sajtos csirke salátaágyon zöldfűszeres öntettel

bővebben

Karácsonyi fahéjas csillagok (glutén és cukormentes)

bővebben

Csokis keksztekercs vaníliakrémmel töltve

bővebben

Az antioxidánsok szerepe az életünkben – védelem a sejtromboló szabad gyökök ellen

bővebben