Aranygaluska

Aranygaluska

Az aranygaluska egy magyar eredetű desszert, a kelt tésztából készült gombócokat, tűzálló tálba kell tenni szorosan egymás mellé, vajjal megkenni és cukrozott dióval megszórni, és sütőben, víz fölött megsütni.
Ma egy cukor- és sütésmentes változatot készítettem el nektek, a diót elhagytam, de egy kanál szteviával vagy eritrittel elkevert dióval akár meg is szórhatjátok a desszertet, de dió nélkül is nagyon finom, meleg és laktató desszert.

Hozzávalók

  • 1db Diamond Family natúr croissant
  • 1 zacskó Diamond Family vanília flan
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés
 
Szeleteljük fel a natúr croissant és tegyük egy mélytányérba. A vanília flan port keverjük össze 200 ml hideg vízzel, amíg a por teljesen fel nem oldódik. Tegyük egy kisebb lábasba és melegítsük a tűzhelyen folytonos kavargatás mellett, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. Ha besűrűsödött, öntsük rá a felkockázott croissantra.
 
Tipp: Használhatunk hozzá Diamond Family Csokoládés croissant is vagy a vanília flant helyettesíthetjük csokoládé flannal, így elkészíthetjük az aranygaluska csokis változatát is.
 
Tápanyagtartalom 1 adag Diamond Family Vanília Flan 1 db Diamond Family Croissant 1 adag
Energia 86,7Kcal 162Kcal 248,7Kcal
Szénhidrát 3,2g 4g 7,2g
Fehérje 17,9g 15g 32,9g
Zsír 0,2g 10g 10,2g

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Epres vagy Banános Jégkrém

bővebben

Spenótos csirkedli

bővebben

A vízfogyasztás jelentősége a mindennapi életünkben

bővebben

Spenótos tagliatelle

bővebben