Karácsonyi fahéjas csillagok (glutén és cukormentes)

Karácsonyi fahéjas csillagok (glutén és cukormentes)

Nem létezik olyan német süteményeskönyv, amelyben ne szerepelne a fahéjas csillagok, azaz a Zimtsterne receptje. Németországban elmaradhatatlan karácsonyi sütemény, amely gluténmentes, hiszen mandula vagy mogyorólisztből készül. Kiegészíthető reszelt almával, vagy kandírozott citrushéjakkal is. A tökéletes fahéjas csillagok jellemzője a nem túl vékony, puha a tészta, valamint a ropogós, hófehér cukormáz-borítás. 
Az én változatom nemcsak glutén-, de cukormentes is, és ha nem mártjuk bele csokiba, akkor még lakózmentes is. Nem vontam be cukormázzal, mert így is elég édes lett. A megsült csillagokat jól záródó dobozba kell tenni, megpuhulnak, és sokáig elállnak.

Hozzávalók

  • 20 dkg darált mandula
  • 12,5 g eritrit
  • 1 csipet só
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál natúr, őrölt fahéj

Elkészítés
 
A mandulát, a porrá őrölt eritritet, a fahéjat, a csipet sót és a felveretlen tojásfehérjét egy tálba öntjük, a mixerrel összekeverjük. Formázzunk belőle egy nagy cipót, majd rakjuk a tésztát 2 fólia közé, és nyújtsuk ki fél centi vastagra. Csillagformával szaggassuk ki, majd rakjuk a csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Melegítsük előre a sütőt 150 OC-ra, majd süssük meg a csillagokat 10-15 per alatt.
 
Tápanyagtartalom 20 dkg natúr darált mandula 1 db tojásfehérje 12,5g eritrit 1 teáskanál natúr őrölt fahéj összesen 30 db csillag 1 adag (3 db)
Energia 1158Kcal 16Kcal 0Kcal 7Kcal 1181Kcal 118,1Kcal
Szénhidrát 18,2g 0,2g 0g 0,8g 19,2g 1,92g
Fehérje 42,4g 3,4g 0g 0,1g 45,9g 4,59g
Zsír 99,8g 0,1g 0g 0g 99,9g 19,99g

 

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Csokis keksztekercs vaníliakrémmel töltve

bővebben

Egyben sült fasírt

bővebben

Snack-válogatás

bővebben

Az antioxidánsok szerepe az életünkben – védelem a sejtromboló szabad gyökök ellen

bővebben