Karfiolkrémleves cheddar sajtos golyókkal

Karfiolkrémleves cheddar sajtos golyókkal

A diéta időszakában nagyon nehéz olyan ételeket választani, amik szabadon fogyaszthatóak és mégis laktatóak. A karfiol nálam ebbe a kategóriába tartozik, sok féle módon felhasználható, kiadós és még egészséges is. Ami viszont egy proteindiétánál fontos, hogy elegendő fehérjetartalommal is rendelkezzen az étel, így születette meg ez a recept, hiszen az egyik kedvenc zöldségemet kombináltam egy nagyon kedvelt fehérjesnackünkkel. Az összhang fantasztikus, a nem túl domináns ízű karfiolt tökéletesen kiegészíti a karakteres ízű sajtfalat. A hagyományos krémleveseket is általában valamilyen ropogós feltéttel szoktuk kombinálni, ha életmódváltásra adtuk a fejünket a cheddar sajtos golyó tökéletes választás (hiszen szénhidrátmentes).


 

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • bors
  • zellerszár
  • 2 zacskó Diamond Family cheddar sajtos golyók

A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megmosott zellerszárat, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Ha elkészült a leves, turmixgépben pürésítjük és tálaláskor cheddar sajtos golyókat kínálunk hozzá.
 

Tápanyagtartalom Karfiol (1kg) Cheddar sajtos golyók
(2 zacskó)
Összesen 4 adagban
(4 adagban / 1 adagban)
Energia 250kcal 274kcal 524kcal / 131kcal
Szénhidrát 30g 0 30g / 7,5g
Fehérje 19g 28g 47g / 11,75g
Zsír 3g 18g 21g / 5,25g


 

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Mi az oka, hogy ennyire népszerű a hialuronsav?

bővebben

Pirított karfiol csirkecsíkokkal

bővebben

Spenótos csirkedli

bővebben

Csokis keksztekercs vaníliakrémmel töltve

bővebben