Karfiolkrémleves cheddar sajtos golyókkal
Karfiolkrémleves cheddar sajtos golyókkal

A diéta időszakában nagyon nehéz olyan ételeket választani, amik szabadon fogyaszthatóak és mégis laktatóak. A karfiol nálam ebbe a kategóriába tartozik, sok féle módon felhasználható, kiadós és még egészséges is. Ami viszont egy proteindiétánál fontos, hogy elegendő fehérjetartalommal is rendelkezzen az étel, így születette meg ez a recept, hiszen az egyik kedvenc zöldségemet kombináltam egy nagyon kedvelt fehérjesnackünkkel. Az összhang fantasztikus, a nem túl domináns ízű karfiolt tökéletesen kiegészíti a karakteres ízű sajtfalat. A hagyományos krémleveseket is általában valamilyen ropogós feltéttel szoktuk kombinálni, ha életmódváltásra adtuk a fejünket a cheddar sajtos golyó tökéletes választás (hiszen szénhidrátmentes).
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- só
- bors
- zellerszár
- 2 zacskó Diamond Family cheddar sajtos golyók
A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megmosott zellerszárat, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Ha elkészült a leves, turmixgépben pürésítjük és tálaláskor cheddar sajtos golyókat kínálunk hozzá.
Tápanyagtartalom | Karfiol (1kg) | Cheddar sajtos golyók (2 zacskó) |
Összesen 4 adagban (4 adagban / 1 adagban) |
Energia | 250kcal | 274kcal | 524kcal / 131kcal |
Szénhidrát | 30g | 0 | 30g / 7,5g |
Fehérje | 19g | 28g | 47g / 11,75g |
Zsír | 3g | 18g | 21g / 5,25g |