Karfiolleves
Karfiolleves

Egyszerű, de egészséges receptet keresel? Megtaláltad! A karfiolleves remek ízű, tápanyagdús választás, ráadásul laktató is. A karfiol egy igazi szuperzöldség, rákellenes hatással bír, jótékonyan hat a szívműködésre, gazdagon tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat, bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban is. Antioxidánsokkal, kéntartalmú tápanyagokkal és glükozinolátokkal támogatja a méregtelenítést.
Hozzávalók
- 1 közepes fej karfiol
- só
- bors
- zellerszár
A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megmosott zellerszárat, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Tálaláskor friss petrezselyemmel kínáljuk. Ha sűrűbb leves szeretnénk, behabarhatjuk egy Diamond Family csirkekrém- vagy zöldséglevessel, így a napi fehérjebevitelünkhöz is hozzájárultunk.
Tápanyagtartalom | Karfiol (1kg) | Zellerszár (100g) | Összesen |
Energia | 250kcal | 16kcal | 266kcal |
Szénhidrát | 30g | 1,4g | 31,4g |
Fehérje | 19g | 0,9g | 19,9g |
Zsír | 3g | 0,2g | 3,2g |