Karfiolleves

Karfiolleves

Egyszerű, de egészséges receptet keresel? Megtaláltad! A karfiolleves remek ízű, tápanyagdús választás, ráadásul laktató is. A karfiol egy igazi szuperzöldség, rákellenes hatással bír, jótékonyan hat a szívműködésre, gazdagon tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat, bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban is. Antioxidánsokkal, kéntartalmú tápanyagokkal és glükozinolátokkal támogatja a méregtelenítést. 

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • bors
  • zellerszár

A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megmosott zellerszárat, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Tálaláskor friss petrezselyemmel kínáljuk. Ha sűrűbb leves szeretnénk, behabarhatjuk egy Diamond Family csirkekrém- vagy zöldséglevessel, így a napi fehérjebevitelünkhöz is hozzájárultunk.
 

Tápanyagtartalom Karfiol (1kg) Zellerszár (100g) Összesen
Energia 250kcal 16kcal 266kcal
Szénhidrát 30g 1,4g 31,4g
Fehérje 19g 0,9g 19,9g
Zsír 3g 0,2g 3,2g

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Mi az oka, hogy ennyire népszerű a hialuronsav?

bővebben

Tofus csirkedli

bővebben

Epres vagy Banános Jégkrém

bővebben

Pirított karfiol csirkecsíkokkal

bővebben