Karfiolleves

Karfiolleves

Egyszerű, de egészséges receptet keresel? Megtaláltad! A karfiolleves remek ízű, tápanyagdús választás, ráadásul laktató is. A karfiol egy igazi szuperzöldség, rákellenes hatással bír, jótékonyan hat a szívműködésre, gazdagon tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat, bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban is. Antioxidánsokkal, kéntartalmú tápanyagokkal és glükozinolátokkal támogatja a méregtelenítést. 

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • bors
  • zellerszár

A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a megmosott zellerszárat, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Tálaláskor friss petrezselyemmel kínáljuk. Ha sűrűbb leves szeretnénk, behabarhatjuk egy Diamond Family csirkekrém- vagy zöldséglevessel, így a napi fehérjebevitelünkhöz is hozzájárultunk.
 

Tápanyagtartalom Karfiol (1kg) Zellerszár (100g) Összesen
Energia 250kcal 16kcal 266kcal
Szénhidrát 30g 1,4g 31,4g
Fehérje 19g 0,9g 19,9g
Zsír 3g 0,2g 3,2g

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Túrótorta

bővebben

Egyben sült fasírt

bővebben

Csokis keksztekercs vaníliakrémmel töltve

bővebben

Mákos guba

bővebben