Kínai tészta pirított zöldségekkel
Kínai tészta pirított zöldségekkel
Egy újabb tésztás recept a tésztaimádóknak:) A Diamond Family Kínai tésztát sokféle módon elkészíthetjük, hiszen akár köretként, akár levesbetétként is használható, így növelve elkészített ételünk fehéjetartalmát illetve kiadósságát. A mai alkalommal egy tésztaételt hoztam el nektek, szokásomhoz híven gyorsan elkészíthető, a hozzávalók könnyen beszerezhetőek, az ízélmény és a tápérték pedig szuper:)
Hozzávalók
- 1 adag Diamond Family Kínai tészta
- 200 g csirkemell
- 100 g brokkoli
- 100 g padlizsán
- 50g fej gomba
- 5db retek
- só
- bors
A tésztát főzzük meg a csomagoláson olvasható módon. Egy serpenyőben pirítsuk meg a kevés kókuszzsíron a csíkokra vágott csirkemellett, sózzuk, borsozzuk. Mossuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a zöldségeket, majd egy kevés kókuszzsíron sóval, borssal ízesítve pirítsuk meg őket. Ha elkészült a tészta, a husi és a zöldségkeverék, keverjük össze egy nagyobb serpenyőben és pár percig süssük őket együtt.
Tápanyagtartalom | 1 adag Diamond Family Kínai tészta | 100g padlizsán | 50g fej gomba | 5 db retek | 100g brokkoli | 0,2kg csirkemell | 1 adag |
Energia | 107,5Kcal | 25Kcal | 11Kcal | 4Kcal | 34Kcal | 240Kcal | 381,5Kcal |
Szénhidrát | 4,3g | 3,5g | 1,1g | 0,4g | 4g | 0g | 8,3g |
Fehérje | 20,5g | 1g | 1,6g | 0,2g | 2,8g | 45g | 68,3g |
Zsír | 1,2g | 0,2g | 0,1g | 0g | 0,4g | 5,2g | 6,8g |