Mákos guba

Mákos guba

A mákos guba, mákos gubó vagy bobajka tipikus magyar édesség, de készítik Németország keleti felén (Mohnpielen) és Lengyelországban (makówki) is. Karácsonyi ünnepi étel volt, amelyet abban a hiszemben sütöttek, hogy a sokszemű mák sok szerencsét és pénzt hoz az újévben. Manapság már bármikor készítik, a megmaradt, száraz kiflik tökéletes újrahasznosítására, de hagyományosan, kelt tésztából is készíthető.
Így karácsonyra várva elkészítettem nektek a Mákos guba sütésmentes, gyors és finom változatát, hogy a diéta alatt se maradjatok finomságok nélkül. Kellemes, boldog és békés adventi készülődést kívánok!

Hozzávalók

  • 1 db Diamond Family Natúr croissant
  • 1 zacskó Diamond Family Vanília flan
  • 1 evőkanál natúr mák

Elkészítés
 
Kockázzuk fel a natúr croissant és tegyük egy mélytányérba. A vanília flan port keverjük össze 200 ml hideg vízzel, amíg a por teljesen fel nem oldódik. Tegyük egy kisebb lábasba és melegítsük a tűzhelyen folytonos kavargatás mellett. Ha besűrűsödött, öntsük rá a felkockázott croissantra és szórjuk meg egy evőkanál natúr darált mákkal.
 
Tápanyagtartalom 1 adag Diamond Family Vanília Flan 1 db Diamond Family Croissant 1 evőkanál mák 1 adag
Energia 86,7Kcal 162Kcal 46Kcal 294,7Kcal
Szénhidrát 3,2g 4g 0,8g 8g
Fehérje 17,9g 15g 1,6g 44,5g
Zsír 0,2g 10g 3,7g 13,9g

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Kínai tészta pirított zöldségekkel

bővebben

Az antioxidánsok szerepe az életünkben – védelem a sejtromboló szabad gyökök ellen

bővebben

Spenótos tagliatelle

bővebben

Túrótorta

bővebben