Mákos guba
Mákos guba
A mákos guba, mákos gubó vagy bobajka tipikus magyar édesség, de készítik Németország keleti felén (Mohnpielen) és Lengyelországban (makówki) is. Karácsonyi ünnepi étel volt, amelyet abban a hiszemben sütöttek, hogy a sokszemű mák sok szerencsét és pénzt hoz az újévben. Manapság már bármikor készítik, a megmaradt, száraz kiflik tökéletes újrahasznosítására, de hagyományosan, kelt tésztából is készíthető.
Így karácsonyra várva elkészítettem nektek a Mákos guba sütésmentes, gyors és finom változatát, hogy a diéta alatt se maradjatok finomságok nélkül. Kellemes, boldog és békés adventi készülődést kívánok!
Így karácsonyra várva elkészítettem nektek a Mákos guba sütésmentes, gyors és finom változatát, hogy a diéta alatt se maradjatok finomságok nélkül. Kellemes, boldog és békés adventi készülődést kívánok!
Hozzávalók
- 1 db Diamond Family Natúr croissant
- 1 zacskó Diamond Family Vanília flan
- 1 evőkanál natúr mák
Elkészítés
Kockázzuk fel a natúr croissant és tegyük egy mélytányérba. A vanília flan port keverjük össze 200 ml hideg vízzel, amíg a por teljesen fel nem oldódik. Tegyük egy kisebb lábasba és melegítsük a tűzhelyen folytonos kavargatás mellett. Ha besűrűsödött, öntsük rá a felkockázott croissantra és szórjuk meg egy evőkanál natúr darált mákkal.
Kockázzuk fel a natúr croissant és tegyük egy mélytányérba. A vanília flan port keverjük össze 200 ml hideg vízzel, amíg a por teljesen fel nem oldódik. Tegyük egy kisebb lábasba és melegítsük a tűzhelyen folytonos kavargatás mellett. Ha besűrűsödött, öntsük rá a felkockázott croissantra és szórjuk meg egy evőkanál natúr darált mákkal.
Tápanyagtartalom | 1 adag Diamond Family Vanília Flan | 1 db Diamond Family Croissant | 1 evőkanál mák | 1 adag |
Energia | 86,7Kcal | 162Kcal | 46Kcal | 294,7Kcal |
Szénhidrát | 3,2g | 4g | 0,8g | 8g |
Fehérje | 17,9g | 15g | 1,6g | 44,5g |
Zsír | 0,2g | 10g | 3,7g | 13,9g |