Mi az oka, hogy ennyire népszerű a hialuronsav?

Mi az oka, hogy ennyire népszerű a hialuronsav?

A hialuronsav a bőrünkben megtalálható, természetesen hidratáló elem, amelynek fontossága megegyezik a kollagénével. Vízmegtartó képességének köszönhetően segíti a bőrünket hidratáltan tartani. Rendszeres használatával a ráncok és a finom vonalak halványulhatnak, illetve kialakulásuk lassul.
A szervezetünkben szinte minden természetesen előforduló anyagnak, így a hialuronsavnak is, az idő múlásával csökken a mennyisége, 40 éves kor felett sajnos már nem termelődik annyi, mint amennyire a testünknek szüksége lenne, ezért érdemes beépítenünk a mindennapjainkba a pótlását.

Hol található a szervezetünkben hialuronsav?

Legnagyobb koncentrációban bőrünk felhámjában található meg, de az epidermiszben is előfordul, így biztosítva bőrünk telt megjelenését és az öregedés jeleinek csökkentésében. Szivacsként megköti és tárolja a vizet a természetesen hidratáló molekulák számára is.
Testünk bizonyos részein magasabb koncentrációban van jelen, például a csontokban, a porcokban, az ízületi folyadékban (ezzel csökkenti az ízületek közötti súrlódást), a kötőszövetben, a szemekben, az ínyszövetben és a bőrünkben. A hialuronsav párnázó és kenőanyagként is működik, növelve ízületeink, idegeink, hajunk, bőrünk és még szemeink nyomással szembeni ellenálló képességét úgy, hogy vízzel ellensúlyozza a nyomás erejét.
Méretét tekintve egy kisebb hialuronsav molekula könnyebben felszívódik, így táplálva és hidratálva a bőr mélyebb rétegeit, nagyobb méretű társa a bőr felszínén marad, és ott fejti ki hatását.


A sebgyógyulás és a hialuronsav

A sebgyógyításban is jelentős szerepe van, hiszen koncentrációja megemelkedik a bőrben, amikor az sérülést szenved, így gyorsabb a regenerálódás, emellett mérsékli a gyulladás szintjét, és arra ösztönzi a tested, hogy a sebes terület érellátását javítsa. Gélként a sebre juttatva csökkenti a sérülés méretét és fájdalomcsillapító hatású, valamint antibakteriális hatással is rendelkezik. Direkt alkalmazás esetén, akár fogászati műtét után is felgyorsítja a gyógyulást. 

A hialuronsav legfontosabb pozitív hatásai:

  • Hidratált, egészséges és rugalmas bőr
  • A sebek gyorsabb gyógyulását segíti elő
  • Ápolja a zsíros arcbőrt és segít pattanások esetén
  • Táplálj a hajunkat, védi a hajvégeket a töredezéstől

A kollagén és a hialuronsav kapcsolata

A hialuronsav a szövetekben hálószerűen összekapcsolja és tölti ki a sejtek közötti állományt, és fiatalon tartja a kollagén rostokat. Megtartja a vizet a kötőszövetben, a sejtek között. Ezáltal kipárnázza az idegeket, a csontok végeit, formát és alakot ad az emberi szemnek és bőrnek, és gátat képez a betegségek terjedése ellen. A kollagén és a hialuronsav segítik egymás hatását, így nagyon gyakran együtt is fogyasztják őket a látványosabb eredmények érdekében, sőt érdemes C-vitaminnal fogyasztani őket, hogy növeljük a felszívódásukat.

A fent írtak alapján a kollagén és a hialuronsav kéz a kézben járnak, egymás mellett nyugodtan lehet alkalmazni mindkettőt. Reggel egy kis citrusos limonádé ízű Diamond Family hialuronsav felfrissít és táplál, este pedig egy adag A Diamond Family Kollagén folyadék halból vagy egy Diamond Family Joint support ízületvédő keverék a kollagént peptidek formájában tartalmazza, amelyek molekula tömege jóval kisebb, folyékony kiszerelésének köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban hasznosul, valamint könnyebben emészthető.
 
Miért a Diamond Family Hialuronsavat válasszuk?

  • Egy tablettával, kapszulával szemben gyorsabb és hatékonyabb felszívódás
  • Akár 1000x vízmegkötő hatás, eredmény: feszesebb bőr
  • Hidratálja a bőrt, jótékony hatással lehet a ráncokra
  • Fogyasztása különösen javasolt heggel járó műtétek után

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Epres vagy Banános Jégkrém

bővebben

Karácsonyi fahéjas csillagok (glutén és cukormentes)

bővebben

Kínai tészta pirított zöldségekkel

bővebben

Sikeres diéta, jól meghatározott étrend pajzsmirigy problémák esetén

bővebben