Mi az oka, hogy ennyire népszerű a hialuronsav?

Mi az oka, hogy ennyire népszerű a hialuronsav?

A hialuronsav a bőrünkben megtalálható, természetesen hidratáló elem, amelynek fontossága megegyezik a kollagénével. Vízmegtartó képességének köszönhetően segíti a bőrünket hidratáltan tartani. Rendszeres használatával a ráncok és a finom vonalak halványulhatnak, illetve kialakulásuk lassul.
A szervezetünkben szinte minden természetesen előforduló anyagnak, így a hialuronsavnak is, az idő múlásával csökken a mennyisége, 40 éves kor felett sajnos már nem termelődik annyi, mint amennyire a testünknek szüksége lenne, ezért érdemes beépítenünk a mindennapjainkba a pótlását.

Hol található a szervezetünkben hialuronsav?

Legnagyobb koncentrációban bőrünk felhámjában található meg, de az epidermiszben is előfordul, így biztosítva bőrünk telt megjelenését és az öregedés jeleinek csökkentésében. Szivacsként megköti és tárolja a vizet a természetesen hidratáló molekulák számára is.
Testünk bizonyos részein magasabb koncentrációban van jelen, például a csontokban, a porcokban, az ízületi folyadékban (ezzel csökkenti az ízületek közötti súrlódást), a kötőszövetben, a szemekben, az ínyszövetben és a bőrünkben. A hialuronsav párnázó és kenőanyagként is működik, növelve ízületeink, idegeink, hajunk, bőrünk és még szemeink nyomással szembeni ellenálló képességét úgy, hogy vízzel ellensúlyozza a nyomás erejét.
Méretét tekintve egy kisebb hialuronsav molekula könnyebben felszívódik, így táplálva és hidratálva a bőr mélyebb rétegeit, nagyobb méretű társa a bőr felszínén marad, és ott fejti ki hatását.


A sebgyógyulás és a hialuronsav

A sebgyógyításban is jelentős szerepe van, hiszen koncentrációja megemelkedik a bőrben, amikor az sérülést szenved, így gyorsabb a regenerálódás, emellett mérsékli a gyulladás szintjét, és arra ösztönzi a tested, hogy a sebes terület érellátását javítsa. Gélként a sebre juttatva csökkenti a sérülés méretét és fájdalomcsillapító hatású, valamint antibakteriális hatással is rendelkezik. Direkt alkalmazás esetén, akár fogászati műtét után is felgyorsítja a gyógyulást. 

A hialuronsav legfontosabb pozitív hatásai:

  • Hidratált, egészséges és rugalmas bőr
  • A sebek gyorsabb gyógyulását segíti elő
  • Ápolja a zsíros arcbőrt és segít pattanások esetén
  • Táplálj a hajunkat, védi a hajvégeket a töredezéstől

A kollagén és a hialuronsav kapcsolata

A hialuronsav a szövetekben hálószerűen összekapcsolja és tölti ki a sejtek közötti állományt, és fiatalon tartja a kollagén rostokat. Megtartja a vizet a kötőszövetben, a sejtek között. Ezáltal kipárnázza az idegeket, a csontok végeit, formát és alakot ad az emberi szemnek és bőrnek, és gátat képez a betegségek terjedése ellen. A kollagén és a hialuronsav segítik egymás hatását, így nagyon gyakran együtt is fogyasztják őket a látványosabb eredmények érdekében, sőt érdemes C-vitaminnal fogyasztani őket, hogy növeljük a felszívódásukat.

A fent írtak alapján a kollagén és a hialuronsav kéz a kézben járnak, egymás mellett nyugodtan lehet alkalmazni mindkettőt. Reggel egy kis citrusos limonádé ízű Diamond Family hialuronsav felfrissít és táplál, este pedig egy adag A Diamond Family Kollagén folyadék halból vagy egy Diamond Family Joint support ízületvédő keverék a kollagént peptidek formájában tartalmazza, amelyek molekula tömege jóval kisebb, folyékony kiszerelésének köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban hasznosul, valamint könnyebben emészthető.
 
Miért a Diamond Family Hialuronsavat válasszuk?

  • Egy tablettával, kapszulával szemben gyorsabb és hatékonyabb felszívódás
  • Akár 1000x vízmegkötő hatás, eredmény: feszesebb bőr
  • Hidratálja a bőrt, jótékony hatással lehet a ráncokra
  • Fogyasztása különösen javasolt heggel járó műtétek után

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Kollagén – a csodafegyver, amely nemcsak a bőrünket teszi szebbé

bővebben

Kakaóba croissant

bővebben

Az antioxidánsok szerepe az életünkben – védelem a sejtromboló szabad gyökök ellen

bővebben

Csirkés-avokádós mini taco

bővebben