BMI (Testtömegindex)

BMI (Body Mass Index) azaz testtömegindex

A BMI egy statisztikai mérőszám a testmagasság és testtömeg arányának mérésére. Kiszámítása során a kilogrammban megadott testtömeget osztják a méterben mért testmagasság négyzetével. A mérés célja a szövetek tömegének meghatározása. Széles körben használják általános mutatóként arra vonatkozóan, hogy az ember testtömege egészséges-e a magasságához képest. Pontosabban, a BMI kiszámításával kapott értéket arra használják, hogy kategorizálják, hogy egy személy alsúlyú, normál testsúlyú, túlsúlyos vagy elhízott-e attól függően, hogy az érték milyen tartományba esik. Az alábbi táblázatban megtekintheti a BMI alapján a számológép által használt különböző kategóriákat. A BMI a testtípusok sokféleségét, valamint az izom, a csonttömeg és a zsír eloszlását nem veszi figyelembe ezért javasolt izomösszetétetel mérések eredményével együtt mérlegelni.

Kérdezd tanácsadónkat további inoformációkért!

 

Online kalkulátor - a diétás program kiszámítása

cm
kg

Az eredmény: 24 alatt
Súlycsökkentő programunk helyett számodra az izomépítést tudjuk ajánlani. További információért, keress bennünket telefonon vagy e-mailben, hogy segítsünk változtatni az életmódodon.
 

Az eredmény: 24 – normál testsúly
Az eredményed alapján a súlyod a normális tartományban van. Ha mégis szeretnél pár kilótól megszabadulni vagy hosszú távon megtartani a súlyodat, nézd meg programjainkat vagy keress bennünket telefonon vagy e-mailben, hogy segítsünk változtatni az életmódodon.

Az eredmény: 28,4 – túlsúlyos.
Ha szeretnél változtatni, nézd meg programjainkat vagy keress bennünket telefonon vagy e-mailben, hogy segítsünk változtatni az életmódodon.