Pirított karfiol csirkecsíkokkal
Pirított karfiol csirkecsíkokkal
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, a fehérjediétába beilleszthető főétel. Nem kell sok hozzávaló, könnyen beszerezhető és az se baj, ha nagyobb adagot készítesz, mert másnap, ha felmelegíted, ugyanolyan finom.
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- só
- bors
- 1 csirkemell
A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük, megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsin aranybarnára sütjük. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Friss petrezselyemmel tálaljuk.
Tápanyagtartalom | 200g csirkemell | 250g karfiol | Összesen |
Energia | 240kcal | 62,5kcal | 302,5kcal |
Szénhidrát | 0 | 7,5g | 7,5g |
Fehérje | 45g | 4,75g | 49,75g |
Zsír | 5,2g | 0,75g | 5,95g |