Pirított karfiol csirkecsíkokkal

Pirított karfiol csirkecsíkokkal

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, a fehérjediétába beilleszthető főétel. Nem kell sok hozzávaló, könnyen beszerezhető és az se baj, ha nagyobb adagot készítesz, mert másnap, ha felmelegíted, ugyanolyan finom. 

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • bors
  • 1 csirkemell

A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük, megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsin aranybarnára sütjük. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.  Friss petrezselyemmel tálaljuk.
 

Tápanyagtartalom  200g csirkemell  250g karfiol  Összesen 
Energia 240kcal 62,5kcal 302,5kcal
Szénhidrát 0 7,5g 7,5g
Fehérje 45g 4,75g 49,75g
Zsír 5,2g 0,75g 5,95g

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Snack-válogatás

bővebben

Egyben sült fasírt

bővebben

Tofus csirkedli

bővebben

Az antioxidánsok szerepe az életünkben – védelem a sejtromboló szabad gyökök ellen

bővebben