Pirított karfiol csirkecsíkokkal

Pirított karfiol csirkecsíkokkal

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, a fehérjediétába beilleszthető főétel. Nem kell sok hozzávaló, könnyen beszerezhető és az se baj, ha nagyobb adagot készítesz, mert másnap, ha felmelegíted, ugyanolyan finom. 

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • bors
  • 1 csirkemell

A karfiolt megmossuk és rózsákra szedjük, megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsin aranybarnára sütjük. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.  Friss petrezselyemmel tálaljuk.
 

Tápanyagtartalom  200g csirkemell  250g karfiol  Összesen 
Energia 240kcal 62,5kcal 302,5kcal
Szénhidrát 0 7,5g 7,5g
Fehérje 45g 4,75g 49,75g
Zsír 5,2g 0,75g 5,95g

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Madártej

bővebben

Csokis keksztekercs vaníliakrémmel töltve

bővebben

Ízületi problémák megelőzése és kezelése

bővebben

Sikeres diéta, jól meghatározott étrend pajzsmirigy problémák esetén

bővebben