Egyben sült fasírt

Egyben sült fasírt

Az életmódváltás során azt tapasztaltam (és ebben a tanácsadások során a vendégeim is megerősítenek), hogy a csirke vagy pulykamellet nagyon nehéz úgy elkészíteni, hogy az igazán ízletes legyen. Száraz húsokról van szó, zsírt szinte nem is tartalmaznak, így nagyon kreatívnak kell lennünk, ha nem egyszerű megsütve szeretnénk fogyasztani őket.

Nagyon jó megoldás lehet, ha a darált változatokból készítünk valami finomat. Egy finom fasírtról például senki sem mondaná, hogy száraz. Ma egy ilyen receptet hoztam el nektek, egy egyben sült pulykafasírt receptet, ami könnyen belefér a diétába is, és ha ahhoz van kedvetek, akkor akár kis fasírtgolyókat is készíthettek belőle.

Hozzávalók

  • Fél kg pulyka- vagy csirkemell ledarálva
  • 1 adag Diamond Family Grissini
  • 1 db tojásfehérje
  • bors

Áztassuk be a grissiniket vízbe, nyomkodjuk ki őket, ahogy a zsemlékkel szoktuk tenni, és adjuk a darált húshoz. Adjunk hozzá egy tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, gyúrjuk jól össze. Melegítsük elő a sütőt 160 0C-ra, tegyük a masszát egy szilikon sütőformába vagy őzgerincformába, fedjük le alufóliával, majd süssük 50 percig. Óvatosan vegyük le róla az alufóliát és süssük további 10 percig 220 0C-on.

Kiegészíthető:

- ízlés szerint zöldfűszerekkel (például petrezselyem)
- ízlés szerint Diamond Family Ropogós cheddar sajtos golyókkal (a sajtos ízeket kedvelőknek)
 
Tápanyagtartalom 1 adag Diamond Family Grissini  1 tojásfehérje  0,5kg pulykamell  2 adag
Energia 153Kcal 17,16Kcal 570Kcal 740,16Kcal
Szénhidrát 4,2g 0,24g 0g 4,44g
Fehérje 22g 3,6g 116,5g 142,1g
Zsír 5,7g 0,06g 11,5g 17,26g



 

Neked ajánljuk

Blog

Hasonló receptek

Karfiolleves

bővebben

Mákos guba

bővebben

Mi az oka, hogy ennyire népszerű a hialuronsav?

bővebben

Az antioxidánsok szerepe az életünkben – védelem a sejtromboló szabad gyökök ellen

bővebben